Röd currygryta, het thaigryta
Jag hittade detta recept hos Leila, mammamandala. Var riktigt sugen på kina/thaimat, så jag googlade runt och till slut hittade jag detta recept som verkade riktigt gott. Vilket var helt rätt! Tänkte dela med mig av det till er andra.
Ingredienser:
2-3 Kycklingfiléer
1 lök
1 burk minimajs
1 paprika (gärna ½ röd och ½ gul, för fin färg)
Broccoli, färsk
ca 2 msk tomatpuré
ca 3 msk röd currypasta (det blir starkt, ta 1-2 om ni inte vill ha det så starkt)
½ lime
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
Cashewnötter
Basilika
2-3 Kycklingfiléer
1 lök
1 burk minimajs
1 paprika (gärna ½ röd och ½ gul, för fin färg)
Broccoli, färsk
ca 2 msk tomatpuré
ca 3 msk röd currypasta (det blir starkt, ta 1-2 om ni inte vill ha det så starkt)
½ lime
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
Cashewnötter
Basilika
Kryddor: Salt, curry, gurkmeja, paprika, koriander, ingefära (vi hade salt, curry, koriander, ingefära)
Vi hade även i bambuskott och vattenkastanjer.
Börja koka riset. Dela kycklingen i bitar och fräs ihop med alla kryddor. Under tiden förbereder du grönsakerna. När kycklingen är klar lägger du den på en tallrik och fräser löken. Lägg i minimajs, paprika, tomatpuré och currypastan. Riv ner skalet av en halv lime och pressa sedan ut salten av den och blanda ihop. Vänd i kycklingen och rör om. När allt är ihop blandat, häll i kokosmjölken och vatten. Lägg i broccoli och cashewnötter sist, för att behålla knaprigheten i dom.
Bild av Leila, mammamandala.

Kommentarer
Postat av: Elin
Hur länge har du varit tränare?
Postat av: ♫♪ sandra T
gott!
Postat av: Fanny - Mina val, mina problem.
Gott!
SV: Haha, absolut ;)
Postat av: Ellen
Åh, vad gott det lät!
sv: Tack, vad kul! :)
Postat av: william
gott:D