Follow on Bloglovin.....Upp och iväg!

Nu så har man suttit klart på svenska b lektionen och pluggat på lite. Är påväg ut till parken och stan för att ta lite bilder och se till att jag får mig en stor påse som jag kan lägga min älskade studentmössa i. Lite krångligt att gå runt och bära på kartongen.

Jag ska ta lite bilder på mig själv, mössan och sen så ska jag bara ta bilder på slottet och lite inne i stan. Får se vad som händer.


Follow on Bloglovin.....Packa ihop och cykla iväg

Jag har precis fått i mig en liten god energikick som för mig är olika frukt delat i en skål med en klick majonäs på. Väldigt mumsigt! Nu håller jag mig glad och pigg till efter skolan då jag ska in till stan en liten snabbis bara och fixa en grej.

Men nu så måste jag plocka ner datorn och allt annat som behövs i väskan. Idag blir det också en liten överraskning hem, tror jag. Spännande!


Follow on Bloglovin.....New morning in the cold world

Idag är det verkligen inte varmt ute, enligt mig! Saknar sommaren nu, värmen, solen, havet och faktiskt myggen konstiggt nog. Så sommaren får jättegärna komma nu.

Annars så gör jag inte alls speciellt mycket just nu. Går bara eftermiddag idag också och imorgon är man ledig. Nice! Svenska B väntar mig sen när jag åker iväg. Inget favoritämne, men det får fungera för jag måste ha det.
Ska sätta mig vid min dator och redigera lite bilder från Sälen och visa er och lägga ut lite överallt. Håll utkik om ni vill se dom!Follow on Bloglovin.....Redo för den nya veckan!

Vi kom hem runt nio igår kväll och vi har haft väldigt roligt hela veckan! Bilder kommer senare.

När vi hade packat ur bilen så gick jag och Martin hem till mig för att jag var tvungen att laga min cykel som har haft punktering hela veckan vi varit borta. Nu är det fixat! Ny slang och allt. Nice.

Om en stund blir det att plocka ner cykeln igen och rulla sig bort mot skolan, men ser inte alls fram emot det. Men måste dit som sagt. Bara detta halvåret kvar, sen tar jag studenten! Men ny kurs idag, vilket ska bli lite intressant.


Follow on Bloglovin.....Imorgon bär det av!

Imorgon kommer den dagen då vi åker till snön i norr. Det kommer bli så mysigt och trevligt! Jag har redan sett en massa underbara bilder ifrån stället där vi ska vara.

Det blir alltså att packa klart allt idag, för vi åker tidigt imorgon bitti. Får se om jag hinner blogga lite där uppe. Det kommer i sånna fall att bli ifrån mobilen då vi inte kommer ha något internet. Men det är hur lugnt som helst för mig! Man klarar sig så lätt utan det så det inte är sant.

Jag kommer att fotografera en väldigt massa till mitt projektarbete och kommer därför ha med mig världens packning bara till kameran och datorn. Blir tugnt!

Här är en väldigt fin bild ifrån Johanna Fåglund.

Follow on Bloglovin.....Tävlar hos Emelie Ohlsson om 2 valfria webkurser!

Jag är med och tävlar om två webkurser hos Emelie Ohlsson!

Dom två kurser som jag skulle vilja vinna är:

Inspirationskurs
Min mest sålda kurs som fått så otroligt mycket beröm! Fokus på självförtroende, företagande och ett stort inspirationsavsnitt med mina egna erfarenheter och berättelser genom åren som ung fotograf.

Redigering
Kurs i redigering i Photoshop och Elements, ta del av mina favoritverktyg och lär dig dom viktigaste funktionerna genom pedagogiska videos.

Motivering:
Jag skulle vilja vinna dessa för att jag verkligen behöver få igång min inspiration inom fotografin igen och att jag kan hjälpa vänner och andra att få sin motivation tillbaka genom att kolla på bilder och fråga mig saker.
Jag tycker inte heller att jag har någon koll på hur jag redigerar mina bilder och det blir bara konstigt ibland, (läs oftast).
Detta hade hjälpt mig en väldigt massa för att komma igång med fotografin igen, som jag brinner för. Men inte riktigt vet vad jag ska fotografera eller hur och sen att jag inte blir nöjd med mina redigeringar, oftast blir det för mycket eller så blir det inget alls och för båda alternativen så blir det dåligt av bilden.Follow on Bloglovin.....Fisheye; picture 1

En liten gullig bild på Mathilda från lördags då vi var på kalas för henne. Hela 10år blev hon då!

Follow on Bloglovin.....Black&White trash clothes

Kollade runt endel på lite tuffa kläder på We♥It.com och där hittar man en massa snyggt! Detta är bara lite av alla bilder jag hittade när jag sökte runt där.

Någon av er som har någon bra butik där man kan köpa liknande kläder som på bilderna nedan? Eller kläder i den stilen. Jag älskar det! Det går alltid att matcha kläderna med annat så det blir lite gulligare också. Jag som är en liten tuff/söt tjej.

we♥it

Follow on Bloglovin.....Pojkvännens Fisheye

Fredagen den 13 så var min pojkvän och testade ett fisheye objektiv som han hade kollat på hela veckan. Han fastnade för det direkt och jag gjorde också det. Det är ett väldigt roligt och fint objektiv som verkligen var värda dom pengarna han la ut på det. Verkligen.

Det är alltid på hans kamera nu för tiden. Han släpper det inte ur synen ungefär. Vart han än går så ska han ha koll på det. Det är så gulligt!

Namnet på objektivet är Samyang 8mm f3,5 Fisheye for Nikon. Under dagen så får ni se lite bilder som han har fotograferat den det objektivet.


Follow on Bloglovin.....Film med liten sovstund för min del

Ska plocka bort alla kamera sakerna som ligger utspridda i sängen och sen ska jag starta en film och kolla på. Som jag också kan sova lite till. Ögonen håller sig inte öppna längre. Behöver en liten sovstund.

För en stund sen så var jag ute med Chabo och lekte lite med honom utan koppel. Plötsligt så kommer mamma på cykeln och han springer dit och har helt och håller glömt bort mig. Dumma hund! Plus att han bara biter mig i vaderna och byxorna hela tiden. Så jag har inte blivit bättre med benet under dagen inte.

Inte världens bästa bild, men han ville inte vara still..

Follow on Bloglovin....."Love hurts whether it's right or wrong, I can't stop cause I'm having too much fun"

Igår så tränade jag med killarna en liten stund då Martin skulle spela innebandymatch. Jag följde ju självklart med, skulle jag inte gjort.. För när vi kom fram så gick jag och Elin, en annan tjej som följer med hela tiden, och kollade på matchen som var innan deras.

Vi satte oss på bänken och sarjen är ungefär två till tre decimeter ifrån oss. In kommer fyra killar i världens fart i sarjen som klämmer mitt smalben, lite under fästet på vadmuskeln. Började gråta och det gjorde sjukt ont!

Idag kan jag inte sträcka ut på benet, gå eller ha benet i vissa vinklar utan att börja lipa. Sjukt jobbigt! Ändå så måste jag ut och gå med hunden ibland.

Bara jag kan åka skidor till söndag så är jag glad!Follow on Bloglovin.....Transformers maraton med familjen

Idag är det sista dagen på ungefär en månad som jag ser min lillebror. Sorligt. Nästa vecka är han inte här, veckan efter det är inte jag och Martin hemma och veckan efter det är inte han heller här. Men veckan efter det så ser jag honom igen. Alltså vecka sex ser jag honom igen!

Så nu håller vi på att kolla på den andra Transformers filmen. Första somnade jag och mamma till i slutet, precis i slutet. Nu har snart halva filmen gått och denna film är bara ivägen för den sista och den bästa filmen.


Follow on Bloglovin.....Fredag den 13e

Är det bara jag som inte märker av något av denna "Otursdagen"? Jag har aldrig märkt någon skillnad på denna fredag med någon annan fredag. Det är bara om man tror på det som det kommer att hända något.

Jag tyckte detta var en väldigt bra dag! Blev klar med en uppgift i skolan och började på en ny. Sen så lekte vi typ bara på eftermiddagen. Så verkligen inget dåligt idag!


Follow on Bloglovin.....The awesome cook

Snart så ska jag börja gå hem till Martin och hämta lite träningskläder till honom och KANSKE till mig själv då jag har så j*vla ont i magen fortfarande. Får se om jag tränar eller inte. Vill träna, men vet inte.

Håller på att koka vattnet till det superduper svåra receptet Makaroner och köttbullar. Svårt va? Ni måste verkligen bli imponerade av mig nu! Haha. Nej, bli inte det. Det lättaste som finns, typ.


Follow on Bloglovin.....Visst ser det gott ut?

Alarmet ringde och jag gick upp och tände dom två små lamporna i rummet. När jag gjorde det kände jag hur förbaskat ont i magen jag har.. Dumma tjejvecka. Aja, det var bara att ta en tablett och se om den hjälper om en stund eller inte, brukar inte hjälpa på mig. Så jag blev hemma idag. Jag som verkligen var pepp på att åka till skolan idag. Men icke sa Nicke!

Idag blir det alltså att fixa punkteringen på cykeln och sen blir det en massa plugg så jag blir klar med allt innan vi åker bort till Sälen!